Eterično olje BAZILIKA 10mlNaravno milo VrtnicaEterično olje LIMONA 10mlEterično olje POPROVA META - PEPERMINT 10ml EKOEterično olje LAVANDA - SIVKA 10mlEterično olje VANILIJA ekstrakt 5ml
Prijava na novice
 
 
 
 

VZEMITE USODO V SVOJE ROKE - Christian D. Larson

artikel 1420

Usoda je skupek človekovega bivanja in početja, je neposredni učinek posameznikovega življenja in dela, je njegova naravna stvaritev in je vedno podobna tistemu, ki si jo je zamislil.

Ena prvih temeljnih prvin obvladovanja lastne usode je torej sposobnost obvladovanja telesnih čutil do te mere, da noben zunanji vtis ne vstopi v zavest, če si tega za­vestno ne želimo.

Ko človek z izvirnim mišljenjem pridobi moč, da postane, kar sam odloči, se bo tudi njegova usoda sama spremenila, kot se bo spremenil sam. Zaradi tega zakona in še nekaterih, ki so podrobneje predstavljeni v tej knjigi, si lahko ustvari usodo po svojih željah.

Človek si bo zavedno in povsem naravno krojil usodo, takoj ko pridobi moč, da se preoblikuje po svoji volji. Sposobnost, da se poustvari, je le moč izvirne misli. Človeka namreč izoblikuje njemu lastno mišljenje, izvirne misli pa ustvarja po podobi idealne oblike svoje višje zavesti.

Okoliščine in pogoji, ki vladajo v človekovem snovnem sve­tu, so posredna in neposredna posledica prvin, ki delujejo znotraj njegovega miselnega sveta – več o teh dejstvih ter o tem kako vzeti usodo v svoje roke in postati njen gospodar pa v tem priročniku.

Christian D. Larson (1874 - 1954) je bil vodja in učitelj pri gibanju New Thought, kot tudi ploden avtor metafizičnih knjig in knjig New Thought gibanja. Njegove knjige so vplivale na številne ugledne avtorje. Za časa svojega življenja je bil častni predsednik International New Thought Alliance. Prijateljeval je s številnimi uglednimi osebami tistega časa, kot so William Walker Atkinson, Charles Brodie Patterson in ustanoviteljico Home of Truth Annie Rix Militz. Razvil je »prepričanje optimista« (Optimist Creed), ki ga danes kot moto uporablja organizacija Optimist International, bolj znane kot Klubi optimistov (Optimist Clubs).

Format: mehka vezava; 20,5 x 14 cm

Število strani: 88

Leto izdaje: 2012

ISBN: 978-89-6127-926-0

Cena:17,00 €
Količina 

Nazadnje ogledani artikli