Eterično olje BAZILIKA 10mlNaravno milo VrtnicaEterično olje LIMONA 10mlEterično olje POPROVA META - PEPERMINT 10ml EKOEterično olje LAVANDA - SIVKA 10mlEterično olje VANILIJA ekstrakt 5ml
Prijava na novice
 
 
 
 

VIA FRANCIGENA - Marcello Potocco

artikel 1448

Duhovno in posvetno pesniško romanje na preseku družbene horizontale in eksistencialne vertikale - Via Francigena je četrta pesniška zbirka slovenskega pesnika in literarnega teoretika mlajše generacije Marcella Potocce.

Potoccov lirski govorec se v zbirki Via Francigena v enaki meri podaja na duhovno in posvetno romanje, ki se nepričakovano prepletata v vsakdanjem. Tako se mu na romarski poti odprejo vpogledi v resničnost človeških odnosov, ki jih določata predvsem približevanje in oddaljevanje od ljubezni, in osamljenost človeške eksistence; po drugi strani pa se med čisto vsakdanjimi opravili, denimo ob nakupu solate na tržnici, najbolj zavezujoče pokaže njegovo mesto na preseku družbene horizontale in eksistencialne vertikale. Tudi zato je Potocco tako skrben opazovalec minljivih, a za posameznika pomembnih človeških usod.

Potoccova poezija je izpisana v tekočem pripovednem slogu, vendar natančno in z izrazitim humanističnim sentimentom, preko katerega išče in skrbi za krhko ravnovesje prisotnosti in odsotnosti.

Marcello Potocco je bil rojen leta 1974 v Ljubljani, v letu 2000 je diplomiral iz primerjalne književnosti in literarne teorije ter l. 2006 doktoriral s tezo "Kulturna identiteta in estetskost v angleški kanadski in slovenski poeziji".

Format: 23 x 13,5 cm

Število strani: 119

Leto izdaje: 2011

ISBN: 978-9616-717-60-1 

Cena:14,90 €
Količina 

Nazadnje ogledani artikli