Eterično olje BAZILIKA 10mlNaravno milo VrtnicaEterično olje LIMONA 10mlEterično olje POPROVA META - PEPERMINT 10ml EKOEterično olje LAVANDA - SIVKA 10mlEterično olje VANILIJA ekstrakt 5ml
Prijava na novice
 
 
 
 

DENAR IN SMISEL ŽIVLJENJA - Jacob dr. Needleman

artikel 1532

Hrana, varnost, dom, družina, ljubezen, delo, zdravje, pa tudi strah, osamljenost, sovraštvo, obup, bolezen – z vsem je posredno ali neposredno povezan skupni imenovalec, denar. Denar, ki še zdaleč ni zgolj list papirja ali številka, izpisana na bančnem računu, temveč ima nešteto obrazov, pri vsem tem pa se premalokrat zavedamo, da smo mu jih nadeli sami. Je res sveta vladar ali morda le obstaja tudi drugačna pot?


Knjiga Denar in smisel življenja je na eni strani zelo oprijemljiva, eksaktna in logična, saj obravnava živa ter aktualna vprašanja, po drugi strani pa je prava zakladnica modrosti, ki nas spomnijo, da obstaja še mnogo več.


Denar ima zelo močan vpliv na kvaliteto psihičnega in duhovnega življenja. Vezanost na njegov vpliv lahko prekinemo šele, ko razumemo pravo naravo denarja. Jacob Needleman ta vpliv pred nami razgrinja z izjemno jasnostjo in globino – ob branju se pravzaprav podamo na obsežno epopejo, ki nas vrne na začetek k izumu kovancev v bibličnih časih ter nam postopoma razkriva, kako je pričel denar človeka zaposlovati. S pomočjo številnih primerov in vpogleda v zgodovino smo z avtorjevo pomočjo naenkrat zmožni razumeti hipnotični vpliv, ki ga ima denar v današnjem času potrošniške družbe in negotovih življenjskih razmer.


Kako se rešiti vsakdanjih zaskrbljenosti in »težavnih obdobij«, povezanih z denarjem? Tako, pravi Jacob Needleman, da se odločimo za praktično preiskavo vloge, ki jo ima denar v našem življenju, ter tako, da spoznamo tudi njegovo dejansko vrednost in na življenje pogledamo z drugega zornega kota. Knjiga Denar in smisel življenja nas usmeri k bivanju, ki nas razbremeni klišejev, iluzij in strahu za lastno varnost. Je edinstven vodnik za osebni razvoj, saj posreduje smernice, ki jih drugje le redko zasledimo, hkrati pa nam posreduje napotke, navdih in ustvarjalno moč, da krenemo po poti bojevnika in kralja, čarodeja in upravljavca svojega življenja ter se soočimo z vsemi višjimi in nižjimi silami, ki delujejo v resničnosti življenja. Zaradi obilja vpogledov v ozadje iger z denarjem, ki jih razgrinja, knjiga prebuja izrazite občutke pomiritve in notranje moči.

Knjiga Denar in smisel življenja sprašuje in osvetli pomembne življenjske vsebine:

- Zakaj se zdi tolikim ljudem denar najtrdnejša in najrealnejša stvar v življenju? Je to zaradi intenzivnih čustev, ki se nam zbujajo ob stiku z njim?
- Na čem pravzaprav temelji moč denarja?
- Kako doživljati in uporabljati denar?
- Kako doseči življenjsko stanje, kjer nas denar ne bo mogel usmerjati po svoje?
- Kakšno srečo ali zadoščenje v resnici občutimo ob posesti najrazličnejših predmetov?
- Kako pridobiti resnično bogastvo?
- Katere odločitve glede denarja običajno sprejemamo nezavedno in nagonsko?

Glede na to, kako globokim spremembam smo v zadnjem času priča in kako je s pomenom denarja prežeto celo naše življenje, je knjiga več kot dobrodošla popotnica za vse, ki želijo v prihodnost stopiti brez strahov, z globljim uvidom in razumevanjem vsega okoli nas in v nas. Razumevanje denarja je namreč bistvo razumevanja slehernega vidika našega življenja, z avtorjevo pomočjo pa imamo priložnost, da raziščemo dejansko moč denarja in skozi proces posledično spoznamo lastne šibke točke, predvsem pa notranjo moč, ki nam odpira vsa vrata do boljšega življenja.
Ta izjemna knjiga z združitvijo antične in vzhodnjaške modrosti, praktične psihologije, poezije Sufijev, modrosti zena in kralja Salomona na edinstven način uči, da je bogastvo v nas – točno tam, kamor včasih pozabimo pogledati.

O AVTORJU
Dr. Jacob Needleman je študiral na univerzah Harvard in Yale ter nemški univerzi Freiburg. Je profesor filozofije na univerzi San Francisco State, kot gostujoči profesor je predaval tudi na univerzi Sorbonne, rdeča nit njegovega dela pa je raziskovanje mističnega vidika človekovega življenja. Tako je med drugim proučeval tudi delo znamenitega duhovnega učitelja G. I. Gurdjieffa in o njem objavil dve knjigi. Poleg poučevanja je deloval tudi kot raziskovalec na Rockfellerjevem inštitutu ter kot svetovalec na področju podjetništva, psihologije, izobraževanja, medicinske etike in filantropije, in je poznan kot organizator in moderator konferenc na teh področjih.
Jacob Needleman je avtor več kot dvajsetih knjig s področja mistike, praktične filozofije in medicinske etike. Knjiga Denar in smisel življenja je bila deležna izjemne pozornosti, med drugim tudi od NBC News, CNN in Bill Moyjersove serije oddaj “Svet idej” (“A world of Ideas”). Gradivo za knjigo je avtor črpal iz delavnic in seminarjev, na katerih je skupaj z udeleženci praktično preučeval vpliv denarja na človekovo psihično in duhovno življenje.

 

Format: trda vezava; 23 cm

Število strani: 246

Leto izdaje: 1995

ISBN: 961-200-012-3

Cena:16,69 €
Količina 

Nazadnje ogledani artikli