Eterično olje BAZILIKA 10mlNaravno milo VrtnicaEterično olje LIMONA 10mlEterično olje POPROVA META - PEPERMINT 10ml EKOEterično olje LAVANDA - SIVKA 10mlEterično olje VANILIJA ekstrakt 5ml
Prijava na novice
 
 
 
 

DIAMANT V TVOJEM ŽEPU - Gangaji

artikel 1533

Knjiga Diamant v tvojem žepu se je rodila iz trinajstletnih pogovorov avtorice z ljudmi na javnih srečanjih in delavnicah po vsem svetu – s tistimi, ki iščejo samouresničenje, s tistimi, ki iščejo odgovore na stanje ločenosti, nemira in konfliktov na našem planetu, in tistimi, ki iščejo rešitve za svoje osebne stiske in odgovore na vprašanja.
Tudi Gangaji je bila med tistimi, ki ji je kljub relativno srečnemu življenju ves čas nekaj manjkalo in se je poskušala dokopati do resnice o sebi, do čim večjega razumevanja sebe in odnosov, ki vladajo med ljudmi, ter najti tisto pravo srečo in izpolnitev. Po dolgem in napornem iskanju je spoznala, da je ključni vzrok nepotešenosti in pomanjkanja trajne izpolnitve preprosto, a globoko tragično dejstvo: nevednost o naši resnični naravi. Srečo in izpolnitev ponavadi iščemo na mnogih poteh: v uspehu, ustvarjalnosti, moči, v medčloveških odnosih, ljubezni, starševstvu, na poklicni poti, v političnem udejstvovanju ali v duhovnosti.
Opazimo lahko, da se vse te stvari stalno spreminjajo, ob tem pa doživljamo mnogo negotovosti in notranjih bojev. Spreminjamo se tudi sami. Naše telo se spreminja, naša razpoloženja, misli in čustva, naši cilji in želje. Ali obstaja v nas kaj popolnoma nespremenljivega v vseh spreminjajočih se okoliščinah našega življenja? Ali obstaja stalna, trdna oporna točka?
»Tisti, o komer misliš, da si, ni zmožen spoznati resnice o tem, kdo si. Ta je prevelika. Kdor si v resnici, to lahko spozna.«
Gangaji
Eno izmed najbolj preprostih, a hkrati iskrenih in mogočnih ugotovitev prinaša že uvodno poglavje knjige, ki nam resnico odstre s pomočjo zgodbe o tatu, ki je na vsak način hotel ukrasti dragoceni diamant in je na koncu ugotovil, da ga je premeteni trgovec skril na edino mesto, za katerega je bil prepričan, da tat ne bo pogledal – skril ga je v njegov lastni žep. Tako nam tudi avtorica razodene, da nam vseh velikih življenjskih spoznanj, resnice ter svobode in sreče ni potrebno iskati nikjer drugje, kot v sebi, torej v svojem „lastnem žepu“.
Knjiga Diamant v tvojem žepu je vodnik na naši najpomembnejši poti, na poti k vsemu, kar si želimo najti, kar želimo biti in kar želimo doseči. Prijateljsko in pozorno nas usmeri k stanju zavesti, ki ga nič ne more omajati, in k jasnemu spoznanju, da se resnična izpolnitev življenja pričenja z ozaveščanjem: z zavestnim prepoznanjem vseh omejenih predstav in prepričanj, ki jih imamo o samem sebi in o svetu. Pod vprašaj postavi vse strahove, pričakovanja, misli in čustva, s katerimi se istovetimo. Smo res vse to, ali pa je v nas tudi kaj drugačnega? Kaj, če smo mnogo več, kot si sploh lahko predstavljamo?


Utrinki iz vsebine knjige:
- Kamor nisi pomislil, da bi pogledal
- Iskanje sreče
- Kaj v resnici hočeš?
- Nisi, kar misliš, da si
- Poglej, kaj je vedno tu
- Moč ustavitve
- Mir je onkraj razumevanja
- Nedojemljiva ponudba
- Kamor um nima vstopa
- Izvori trpljenja
- Nič več žrtve
- Prestop mejne črte v svobodo
Knjiga Diamant v tvojem žepu je varen prostor, v katerem se lahko svobodno odpremo vednosti svojega srca. To zavedanje je svobodno. Ne veže ga nobena misel, čustvo in nobena predstava. Ne omejujejo ga časovni in prostorski pojmi. Spreminjanja okoliščin ga ne prizadenejo. Gangajijino povabilo k sprejetju dragulja življenja je povabilo k polnemu bivanju, njene besede pa so prežete z izjemno živostjo in močjo preobrazbe. Resnica, h kateri nas usmerjajo, je jedrna resnica, ki jo najdemo v srčiki vsake kulture in religije. Je resnica, na katero so v preteklosti kazali veliki svetniki in mistiki, resničnost izpolnitve in neskončnega obilja, ki živi v srcu vsakega človeškega bitja.


»NISI, KAR MISLIŠ DA SI. Resnica o tem, kdo si, je bližje od tvojih misli, bližje od utripa tvojega srca, bližje od tvojega diha.«
- Gangaji

Knjigo priporoča tudi Eckhart Tolle, avtor svetovnih uspešnic Nova Zemlja in ZDAJ! Resnično tvoj je samo ta trenutek. H knjigi je napisal tudi predgovor, prevedla pa sta jo Viktor Gerkman, klinični psiholog, svetovalec in Vasja Bratina, prevajalec.


Format: mehka vezava; 15,7 x 22,5
Število strani: 243
Leto izdaje: 2011
ISBN: 978-961-200-062-2

Cena:21,00 €
Količina 

Nazadnje ogledani artikli