Eterično olje BAZILIKA 10mlNaravno milo VrtnicaEterično olje LIMONA 10mlEterično olje POPROVA META - PEPERMINT 10ml EKOEterično olje LAVANDA - SIVKA 10mlEterično olje VANILIJA ekstrakt 5ml
Prijava na novice
 
 
 
 

PTIČKI BREZ GNEZDA - Fran Milčinski

artikel 1585

V Ptičkih brez gnezda spremljamo usodo Stanka, Milančka in Tončka - treh fantičev, ki predstavljajo najpomembnejše tipe zanemarjenih otrok, s kakršnimi se je Milčinski ukvarjal v svoji sodni praksi. Stanko Kocmur je otrok, katerega oče je pijanec, tat in slepar in s svojim zgledom v pogubo zavaja tudi otroka. Pirčev Tonček je deček, ki sta ga starša zaradi pehanja za denarjem dala v rejo. Ko ga kot desetletnega starši vzamejo nazajm se deček nikakor ne mroe navaditi na dom. Jerajev Milan pa izhaja iz malomeščanske narodnjaške družine, ki se utaplja v nepomembnem delu "za narodov blagor" in ob tem pozablja, da je treba vzgojo naroda pričeti v lastnem gnezdu.

Knjigo bi lahko označili tako za mladinsko kot za vzgojno povest. V slednjem smislu ni namenjena le mladim bralcem, ampak v enaki meri tudi staršem in vzgojiteljem. številne izdaje te povesti pričajo o veliki priljubljenosti tega dela, kajti pisatelj sicer lahkotno vendar realistično opisuje življenje, kakršno je bilo pred skoraj stoletjem, poleg tega pa je delo tudi humorno in zabavno, saj zna pisatelj bridke resnice povedati s pravšnjo mero humorja.

 

Format: mehka vezava; 21,5 x 15,0 cm

Število strani: 275

Leto izdaje: 2005

ISBN: 961-226-724-3

Cena:6,26 €
Količina 

Nazadnje ogledani artikli