Eterično olje BAZILIKA 10mlNaravno milo VrtnicaEterično olje LIMONA 10mlEterično olje POPROVA META - PEPERMINT 10ml EKOEterično olje LAVANDA - SIVKA 10mlEterično olje VANILIJA ekstrakt 5ml
Prijava na novice
 
 
 
 

ETIKA ZA NOVO TISOČLETJE - Dalajlama

artikel 1643

V Etiki za novo tisočletje izgnani voditelj tibetanskega ljudstva govori o skrbi za ljudi - za njihovo srečo in zadovoljstvo, spravljivost brez trpljenja in dobre odnose, vse to pa predstavlja temelj etike za novo tisočletje.

Njegova priporočila niso vedno takšna, da bi jih z lahkoto sprejeli, saj bralcu pogosto odpirajo nove dileme. Dalajlama nam svetuje, da se zavemo temeljev našega bivanja v soodvisnosti vseh stvari. Zato bi morali preusmeriti naša čustva in misli ter to soodvisnost upoštevati pri vseh naših dejanjih. V nas samih se ne morejo zgoditi revolucionarne spremembe, lahko pa se s svojimi dejanji postopno približamo temu cilju. V svoji notranjosti moramo najti prostor za sočutje, strpnost in naklonjenost.

Poleg tega pa moramo neprestano "razmišljati, razmišljati, razmišljati - tako kot znanstveniki". Le tako bomo lahko ugotovili, katere so najboljše poti do univerzalne odgovornosti. Etika za novo tisočletje je kot zlitje vseh starih modrosti, ki jih lahko uporabimo za boljše življenje v prihodnosti.

Format: mehka vezava; 20 x 13 cm

Število strani: 184

Leto izdaje: 204

ISBN: 961-233-569-9

Cena:10,90 €
Količina 

Nazadnje ogledani artikli