Eterično olje BAZILIKA 10mlNaravno milo VrtnicaEterično olje LIMONA 10mlEterično olje POPROVA META - PEPERMINT 10ml EKOEterično olje LAVANDA - SIVKA 10mlEterično olje VANILIJA ekstrakt 5ml
Prijava na novice
 
 
 
 

DREVO ŽIVLJENJA - Miroslav Košuta

artikel 1674

Izbrane in nove pesmi

Poezija je po svojem izvoru ritem in zvočni pojav. Poraja se iz glasu, vznikne iz tišine in po kratkem trenutku žarečega zvenenja ponikne nazaj v tišino. Tišina, ko vsak zase prebiramo in doživljamo, ponuja možnost, da verze znova in znova poslušamo, kako odzvanjajo.

In vsako ponovno srečanje s poetično dimenzijo Miroslava Košute pomeni prestop v umetniško in človeško doživetje, skozi katero pesnik zapisuje (seveda) svoj intimni mikrokozmos, vendar preko katerega se pretakajo velika dogajanja in usode: v njih se razkriva posebni samohodec, ki se obrača vase in se sprašuje, v prepričanju, da je čas tudi sestava zvokov, vsakdanjosti in preprostosti, v žlahtno vezenino, v kateri piše Košuta, „ moja pot ni bila samo moja zgodba“, iz katere je „mogoče spoznati tudi kaj o času in družbi, katerih doživetja me je zaznamovalo“.

Format: mehka vezava; 13,7 x 23,0 cm
Število strani: 188
Leto izdaje: 2014
ISBN: 9788873421955

Cena:23,00 €
Količina 

Nazadnje ogledani artikli