Eterično olje BAZILIKA 10mlNaravno milo VrtnicaEterično olje LIMONA 10mlEterično olje POPROVA META - PEPERMINT 10ml EKOEterično olje LAVANDA - SIVKA 10mlEterično olje VANILIJA ekstrakt 5ml
Prijava na novice
 
 
 
 

VDOVA BASQUIAT - Jennifer Clement

artikel 1685

Jennifer Clement je ameriška pesnica in pisateljica, od svojega prvega leta je odraščala v Mehiki. V New Yorku je doštudirala angleško književnost in antropologijo, v Parizu je študirala še francosko književnost. Vdova Basquiat je kultna poetična biografija razvpitega umetnika Basquiata.

Vdova Basquiat v krajših razdelkih riše življenje Suzanne in Jean Michela Basquiata. Suzannini spomini govorijo o njunem skupnem življenju, ki sta ga v obscenih osemdesetih letih prejšnjega stoletja intenzivno preživljala v blišču in bedi New Yorka. Jennifer Clement je bila Suzannina dobra prijateljica. V biografiji pred bralca postavlja bolj ali manj podrobne opise njunega odnosa, ki se, prenasičen z drogami in alkoholom, počasi, a vztrajno krha, dokler Basquiat ne umre zaradi prevelikega odmerka. Suzanne, njena zgodba se avtobiografsko vije v kurzivi, pa vsemu obrne hrbet in zaživi malo drugače.

Format: mehka vezava; 13,3 x 21,0 cm

Število strani: 147

Leto izdaje: 2014

ISBN: 9789616699389

 

Cena:16,00 €
Količina 

Nazadnje ogledani artikli