Lovska kamera je veliko lovcem priljubljena igrača

Veliko lovcev, ki se res resno ukvarjajo z lovom imajo veliko različnih pripomočkov s katerimi si lahko pomagajo. Eden izmed teh pripomočkov je seveda tudi zelo pomembna lovska kamera. Nekateri jih imajo več drugi pa le eno. Odvisno je seveda vse od teritorija, ki ga lovec pokriva. Če gre za veliko območje, bo ta seveda imel ne samo eno lovsko kamero ampak malo več. Lovska kamera poslika vse kar pride mimo nje na neki razdalji.

Lovska kamera je veliko lovcem priljubljena igrača

Tako lahko lovec oceni na podlagi slik ali so tam sploh živali, katere so, kako pogosto prihajajo tja in koliko jih je seveda. Na podlagi tega vidi ali se splača tam loviti ali ne. Če te sreče nima in ni veliko slik od živali in je več ali manj prostor prazen, bo se lovska kamera seveda prestavila in jo bo dal na drugo mesto in preveril situacijo tam. Če je tam več sreče bo naslednjič lovil tam. Ni nujno da bodo vedno na istem mestu vedno živali, zato je lovska kamera zelo velik pomočnik za lovca, saj ne gre zaman na neko mesto. S tem ve kaj se na določenem mestu dogaja in kaj lahko pričakuje. 

Moj stric mi je enkrat pokazal kako te reči delujejo . moraš vedeti kam jo postaviti in na kakšno višino, saj so živali nižje od ljudi, postavi se jo na drevo, vstavi kartico, čez nekaj dni preveri ali je kaj na njej in na podlagi informacij tvoriš nek plan. To vse mi je obrazložil stric in res je postalo vse kristalno jasno in logično. Razumela sem zakaj lovska kamera in čemu služi in vse je postalo malo bolj zanimivo. Še vedno ne hodim na lov z njim, saj to ni zame ampak mi je pa vse kristalno jasno kako za njega lov poteka in kaj vse je potrebno postoriti predno gre na lov in to ne gre za malo dela.