Svetilke pridejo prav tudi v raznih katastrofah

Kakšno leto nazaj sva se s fantom odpravljala domov iz rojstnodnevne zabave. Tisto večer je bilo res zelo lepo, a sama pot domov je na koncu bila katastrofalna. Na poti domov sva zbila srno. Seveda sem se sama zelo ustrašila in nisem vedela, kaj narediti. Srno sva res zbila na zelo čuden način, tako da so najine luči nehale delati. Luči so bile na koncu res razbite samo tega nisva morala videti, ker nisva imela nobene svetlobe.

Fant je želel preveriti, kaj se dogaja in kakšna katastrofa je na avtomobilu, a tega ni moral videti, saj sva bila v totalni temi. Potem pa sem se sama spomnila, da imam v avtu svetilke, za katere res nikoli nisem vedela, da bi mi prišle prav zato so tudi v avtu ostale. Načeloma sem jih kupila zato, da bi jih lahko imela v spalnici. Ampak ker sem videla, da jih morda res ne bom potrebovala, so ostale v avtu. Svetilke so nama v tem primeru res prišle prav, saj sva lahko videla, kaj se sploh dogaja.

Bila sem zelo vesela in hkrati presenečena, da so lahko svetilke nekaj, kar ti nekako pove kakšen bo naslednji korak. Tako sva videla, kakšen je avto in so se potem odločila, ali greva domov ali pač pokličemo pomoč. Ker je bil avto res močno razbit, sva poklicala pomoč in tačas, ko sva čakala na pomoč, sva si s svetilkami pomagala poiskati druge dele avta, ki so bili ob cesti. Svetilke so nama v tem primeru pomagale še pri temu.

Bila sem zelo vesela, da sem se takrat odločila, da bodo svetilke ostale v avtu, saj drugače sedaj res ne bi vedela, kako bi lahko to izpeljali. Obadva sva namreč imela telefon že na zadnjih procentih baterije, saj sva večino večera na rojstnem dnevu veliko stvari snemala in slikala. Ravno zato sva vedela, da svetilke na telefonu ne moreva uporabiti, saj nama bi zmanjkalo baterije in ne bi morala poklicati pomoči. Zato so tiste ročne svetilke prišle res zelo prav.

Svetilke pridejo prav tudi v raznih katastrofah